Selasa, Februari 24, 2009

BERKELAH DI JANDA BAIK , PAHANG

Beberapa minggu yang lepas, kami satu kelas pergi berkelah di Janda Baik. Pada awalnya kami merancang percutian 2 hari 1 malam di Port Dickson tapi malangnya bilik kat Eagle Ranch semua penuh. Jadi last minute, kami pun tukar pergi Janda baik. 9 buah kereta , dan seramai 27 org peserta. Sayangnya hanya separuh kelas yang pergi tambah dengan beberapa kawan-kawan lain. Tempatnya boleh tahan walaupun tak sedalam yang mereka harapkan, tapi airnya tetap sejuk hingga ke tulang sumsum. Ini adalah 1/10 daripada koleksi gambar yang diambil hari itu.




ni kat fakulti sebelum gerak..


airnya yang sejuk...eeee...gigil





kanak-kanak perempuan

kanak-kanak lelaki...ehhh mana arip..




jun dan didie

ain dan aini


aiman dan kak lela

ayam yang sedap

ayam yang tak sedap..sebab belum masak


menjamu selera

nyanyi...nyanyi,.....

aku dah sejuk....x nak turun lg...

kak zura yang terlalu kering...

kami insan bahagia...

kak eton n sinchan

aiskrim yang..................


ema n kak ina

nak ke...amek la...

hidangan diet untuk hari ini

berseleranya tetamu kita ni...

our class monitor...makan mi

peace no war...


jangan tiru aksi ini...anda dilarang main daun terup dijanda baik.. marah janda tu kang..hehe

cuba teka apa tu? kata tukang masak kami

kenapa ni?

aksi yang tak ingin anda lihat...

wahhh,....sempat basuh kain..


cr

discussion in the river..a new style of learning

dah nak balik





bubbye Janda Baik....(^^)

6 ulasan:

AwgKu Pangeran berkata...

Wah meriahnye, jeles plak aku, huhu.. aku x pernah lagi sampai ke sini, tapi kalau pahang baru sampai kat genting je.. aku pon 2 minggu lepas ada gi air terjun, tapi kat ulu yam di hulu selangor.. best gak, x nak kalah gak, wakaka..

sueda berkata...

ooo..pergi ulu yam eh. Act, ulu yam pun ada dlm list kitorang masa nak dceide pg mana hari tu. Tapi akhirnya 'Good Widow' jugak yg terpilih...huhu (^^) Tapi awang kalah jugak, sebab sueda pcy kami lagi lagi lagi meriah...heheh

Kiko berkata...

wah .. photonya banyak nih ... photo keluarga mana ya ...

Tanpa Nama berkata...

salam,nak tanya laa.
tempat yg koran g picnic ni kena bayar or free of charge?

sueda berkata...

Cik/encik tanpa nama: free of charge jea..bayar parking jea...jgn lupa bawak tuala (^^)v

Inazz berkata...

Nak tanya, which part kat Janda baik ni..apa nama tempatnyer...bercadang nak pegi end of june ni..pergi picnic ramai2 ngan kengkawan...