Ahad, November 22, 2009

DOT for today: Esok????

wahhh esok start praktikal kat Hospital Tunku Ampuan Afzan, Kuantan. yayyayayyayayayayyayayayayayayaayay....terasa takut nie... hrrmm tarik nafasss..lepassss..tarik nafasss..lepasssss. Sueda, U CAN DO IT !!!!!!!........

Jumaat, November 13, 2009

DOT for song : Lagu untuk Ah Fatt

since , Ah Fatt telah rasa hati ngan sueda yang memaksa beliau mendedahkan wajahnyea yang handsome n chumel tu..so sueda dedicate kan lagu ini khas untuk Ah Fatt..... AH FATT KAMU CHUMEL mcm elmo...(^^) mmmm big bird pon ok gaks..hehe

The PCR Song

hahhaahhahahaah..ntah apa2. Anyway Scientists for better PCR...credit to Dr kary Mulis the one who invented PCR. You make our life much easier...(^^)

Dot for today : the FINAL EXAM finally end.....

Blom lagi ...besok last paper daaaaaa. Baca buku, baca buku... ayyoo paper paling susah nie. Grrrrrrrrr Lab Advance oh sayang. Mana PCR, mana electrophoresis, mana Ethidium Bromide...mana mana mana???...

jom layan PCR song..jom Hhahahhaahahahahah

Rabu, November 11, 2009

Dot for muvie : PISAU CUKUR


sunday yang lepas...sebaik saje habis paper ke 4 exam, sueda n housemates ke OU. Release tensi kununnyea, kami pun tengok la citer PISAU CUKUR. Memang x rugi lah tengok, sbb best giler. Asyik gelak je kami berempat, tapi yang peliknyea kenapa ntah orang2 yang kat dalam panggung hari tu, tak gelak sangat. Pelik bin ajaib tao, so sueda buat je la kesimpulan ini:

1) Diorang tu datang ngan pakwe memasing, so mcm segan la nak gelak kuat2..huhu. Yang lelaki plak control macho..hehe

2) Ada kemungkinan besar, diorang rase terkena kot...hahhaha

Pepepun citer ni memang best, diarahkan oleh Bernard Chauly ..(bukan Bernard Chandran tao..hehe) and script ditules oleh Rafidah 3R tue . Rafidah pun ada berlakon gak dalam citer ni, sebagai penjaga Spa. Script dia memang best, n buat kita teringat-ingat dan seterusnyea menggunakannyea dalam kehidupan seharian..hahhahaha (kami la tu yg sungguh terkesannn)
Oh My Dior...(^^)

OST citer ni ada 2, lagu ERT dinyanyikan oleh Farah Asyikin dan lagu Indahnya oleh Dina.


ERT (Ekonomi Rumah Tangga)

sila click sini untuk lagu



Verse
Perempuan kini harus pandai menjaga diri
Jangan buta berkasih sayang

Sebelum berjanji lihat dulu kuasa membeli
Tak inginkah hidup senang?

Jejaka rayu gadis harapan indah dilukis
Mana dia jaminannya?

Bukan materialis, kita hanya bersikap realis
Ekonomi Rumah Tangga!

Pre-chorus
Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan
Asal terjamin masa depan!

Chorus
ERT ERT
Ini Ekonomi E
ERT ERT
E E E Ekonomi
ERT ERT
Inilah ERT
ERT ERT
ERT zaman kini!

Verse
Janji murah s'kali jangan t'rima tanpa gerenti
Sesal dulu pendapatan

Lelaki pandai menyimpan perempuan pun mesti
Buat dulu persediaan

Wajah kan hilang manis, cinta suami kan terkikis
Memang itu resam dunia

Biar hati terguris, jangan biar diri muflis
Kerna ringgit lebih setia!

Pre-chorus
Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan
Asal terjamin masa depan!





Indahnya oleh Dina

Music: Kieran Kuek
Lyrics: Mode

Verse
Neon bersambutan tanpa ruang bosan makanan terhidang nilai gaji sebulan
Kain dari Paris kasut tak terbeli buatkan diriku mahukan lebih lagi

Verse
Ku gambarkan hidup bagaikan irama yang belum lagi tercipta
Kan kucorakkan melodi yang terhangat memutar dicarta

Chorus
Kini aku rasa indahnya dunia seribu janji di hadapan
Kini aku berlari mengejar impian yang pasti kan ku kecapi walau apa

Verse
Pernah ku bermimpi
Istana berseri
Penghuninya putra raja
Yang ku kasihi

Kan ku corak kisah
Dan ku orak langkah
Untuk jadikan mimpi
Satu realiti

Verse
Ku gambarkan hidup bagaikan irama yang belum lagi tercipta
Kan kucorakkan melodi yang terhangat memutar dicarta

Chorus
Kini aku rasa indahnya dunia seribu janji di hadapan
Kini aku berlari mengejar impian yang pasti kan ku kecapi walau apa

untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang tentatif perjalanan cerita ini sila layari: www.pisaucukur.com.my

DOT for today : I got 4 wedding invitations...

ayyo..nak beli hadiah apa eh??...tiap2 bulan pun buntu...huhu

DOT for today: Is it wrong to be single??...

A few weeks ago, a friend of mine ask me " sueda...nape ko x de pakwe???".. It is a simple question but I feel very irritated because it is the same question she ask me about 2 weeks before that she already ask 2 weeks earlier and thats mean....she's probably having some short memory lost since she ask me the same question every month, and I bet she will ask again and again...hrrmmm for sure. I dont really understand why she need to ask that coz I think I'm doing just great with or without a BF (she know that)And anyway, I'm single since my birth and I'm proud of it. I know..Im quite diff from other girl out there..but I want everybody to understand that love is not something we find everyday in daily life. It may come, when u less expect it.

Even my classmates love to ask quite similar questions such as " sueda, ada pakwe ??" or " sueda, pakwe ko sape eh??"...so i'll answer politely " I dont have one lahh ". And they will blink their eyes and replied back " tipulah.....". OMG..its always happen and I really hate it. I dont hate it because I dont have a BF, but I hate the way they look at me, ....as if I'm very guilty for not having a Bf at the age of 24. Is it wrong to be single???......what are they having in mind??...urggghhhhh

So....whenever I had this kind of question again, my new answer would be " owh...Im going to marry the one that my father choose" or " owh..his not here, working abroad". Thats better rite, at least that can shut their mouth.....urgghhhh again.

the truth is...I'm still waiting. Waiting for the right one ..<3 (^^)

Jumaat, November 06, 2009

Dot for song : wishing and hoping

This is one of my favourite song....

Wishin' and Hopin'


From: My Best Friend's Wedding Soundtrack
Originally by dusty springfield
Covered by Ani DiFranco in My Best Friend’s Wedding soundtrack

Wishin’’ and hopin’’ and thinkin’’ and prayin’’
Planning and dreamin’ each night of his charms.
That won’t get you into his arms

So if your’re looking for love you can share
All you gotta to is hold him’ and kiss him’ and love him’
And show him that you care.

Show him that you care’ just for him.
Do the things that he likes to do.
Wear your hair just for him’ ’cause’
You won’t get him’ thinkin’ and a prayin’’
Wishin’ and hopin’.

’Cause wishin’’ and hopin’’ and thinkin’’ and prayin’’
Planning and dreamin’ his kisses will start.
That won’t get you into his heart!

So if you’re thinking how great true love is
All you gotta to is hold him’ and kiss him’ and squeeze him’ and love him.
Yeah’ just do it!
And after you do’ you will be his.

You gotta show him that you care just for him.
Do the things that he likes to do.
Wear your hair just for him’ ’cause’
You won’t get him’ thinkin’ and a prayin’’
Wishin’ and a hopin’.

’Cause wishin’’ and hopin’’ and thinkin’’ and prayin’’
Planning and dreamin’ his kisses will start.
That won’t get you into his heart!

So if you’re thinking how great true love is!

All you gotta to is hold him’ and kiss him’ and squeeze him’ and love him.
Yeah’ just do it!
And after you do’ you will be his.

You will be his.

You will be his!

to download mp3 click here

Rabu, November 04, 2009

Dot for today : Ingin menulis tetapi.................


Ingin menulis blog tetapi sueda mengantuk pula...so jom kita tido. Esok x de paper, bleh ENJOY...yeaaaaaaaa

p/s : Merepek plak memalam buta nie. Pagi esok nak gi pasar..lallalalallalalla

Isnin, November 02, 2009

Dot for today : An afternoon to remember..(^^)

About a week ago..my classmates and I have organize a photo shoot session. It was a very beautiful day even we had a final practical exam earlier that day. Its starts at 12, and tianqi hen re (so hot) , but we manage to do it very well. I call it "an afternoon to remember" because its not easy to make all my classmates together like this. It is always been very hard to make them participate in anything...so being with them, capturing photos and sharing laughters make me obviously happy. And of course, since this is our final semester in this campus, we would love to have our photos taken in this beloved , tinnie winnie campus - UiTM Jalan Othman Campus.

my classmates preparing theirselves for the photoshoot..make up, make up..apa lagi kan??(^^)


I kept my self busy arranging the chairs...
Candid photos...


this photo suppose to be a candid photo, but I turn around just the right time the photographer snap it..hhhahah..lucky me (^^) siap ngn "peace!!!!!" lagi

susah betol nak buat formation...huhu


alih2 kami buat bulatan jea...and lelaki kat tengah.
please note, sueda dok palingggg depan..heheh

Gambar ni pun sueda suka...


Hmmm...last friday we got the print-out already. Two 8R photos (1 candid, 1 formal), 2 4R photos (candid) and of course with the soft copy.....(^^) RM 20 semuanyeaa...ok la kan???

P/s : Thank u thousands of lemons to Mr Arzam Shah - the photographer, dia bagi soft copy walaupun kami x cukupkan 30 orang untuk beli gambar2 tu...(^^)

Dot for today : Semangat..semangat

Yahhh....semangat semangat Sueda. Bersemangat untuk update blog dot dot dot nie. Sekarang nie, virus FB telah menyebabkan blog kurang di pandang tapi itu tidak bermakna saye akan meninggalkan kamoo buat selama2 nye whai blog ku shayang. Minggu exam dah masuk second week, 2 paper dah lepas. So, tinggallah 3 paper lagi

Begini senarainya :

Yang dah sudah
1) Virology
2) Ergonomic and Biomechanic

Yang belom lagi :
1) Entrepeneurship
2) Toxin and hazardous waste management
3) Advance Laboratory Technique

Iyaahhh...itulah dia. Tiap2 kali exam..kaki pun gigil, perut pun berterbangan rama-rama ungu ( tak tahu kenapa bila bayangkan rama2 mesti warna ungu..huhu..weirdo).

Petang tadi , selepas kebosanan dan kesedehan dan keterasaan ingin menangis kami iaitu sueda dan housemates telah pergi ke Amcorp Mall, merewang2 dan makan malam. Kami makan kat kedai Atap-Atap, makan ala portugese gitewww....bahagia kejap bila perot penuh..lupa segala masalah japs..kejap je laaa..lepas tu ingat balik, adooii laaa.

Dan seperti biase, sebelom pulang kami singgah di kedai buku book excess kegemaran sueda itew untuk melihat2 buku2 terbaru yang telah sampai. Kali ini, buku yang di beli bertajuk THE FIG EATER by Jody Shields...harap2 best la

" He watches her eating one fig, then two more, grinding the seeds between her teeth, the sound echoing in her head, perhaps the last sound Dora heard before there was the thunder of blood in her ears"


Another one tu pulak, dibeli 2 weeks ago, I love it so much. Its a MPH production, by Lydia Teh. Its a wordy tales that can makes everyone finds English is so fun and exciting. The Eh Poh Nim Character is so alive in my heart..huahuahua. There is other books that she wrote, so I would probably heading to MPH this week to buy the others.


P/s: Elaun praktikal JPA, baru je masuk ....so bleh la beli buku manyak2..yeayyyyyy

Rabu, Oktober 21, 2009

Dot for today : Ketika cinta Siti Nurhaliza

video

Lagu yang best...^^. Lagu ni di nyanyikan Siti Nurhaliza, tapi penyanyi asalnya Opick...memang best....OST filem Wanita Berkalung Sorban..belum tengok lagi filem tue..tapi akan tengok. Final exam start 28 hb 10 , so boleh berpoya2 sekejap....yeayyyyy...


p/s: Bestnyeaa dah nak abes sem.....................(^^)

Isnin, Oktober 05, 2009

DOT for tonite: Mari membaca nota..


wahhahaha..esok ada test..esok ada test. Saje je post something kat blog ni sbb keshian plaks tgk ia tidak dijaga rapi semenjak 2 menjak ni. Pengikut2 pun dah hilang ke mana sebab dah tak active...aduhaaiiiiii shian blog aku ni. X pe la bloggy yea, nanti sueda ada masa, sueda update la...sueda ni sebokk jea manjang....ada jea keje nak buat. Test la, assignment laa, project la, lagi2 la sem ni sueda jadi penolong kelas, asek kena bambu jeaa...hukhuk..cam nak nangis pulak...

pepepun esok test Lab Advance, naseb baek petang bukan pagi2 buta cam biasa. Satu hape pun blom baca ni..susah betol nak cari mood study. Yang ada cumalah mood tengok TV, mood maen game and mood ber FB serta mood menulis blog (yg tiba2 dtg)..hahhahahahahhaa

Sesiapa yg terbaca entry ini, hendaklah bertindak mendoakan saya agar mendapat keputusan yang cemerlang dalam test Lab Advance esok...supaya lebih disayangi oleh lecturer kesayangan saya aka idola hidup saya aka bakal supervisor saya sem depan.....

ok lahhh...thats all 4 now...ADIOS....^J^

p/s: ............................................

Jumaat, Oktober 02, 2009

DOT beraya : KUANTAN

hmmm...malam ni nak naek bas kat pekeliling , nk pergi kuantan... Buat apa??...pegi beraya laa...ahahhaha. Jumpe kawan2 lama..besa la kan. Lalallalalllalla....(^J^)

Rabu, September 30, 2009

DOT for today : being all alone....

wahhhaaa....bosannyea dok umah sorang2..adoiii. Tadi sakit kepala yang amat sangat sehingga buat keputusan x nak pegi kelas. Pukul 8 pagi, sueda hantar sms kat lecturer Mr Subra, cakap x bleh datang and say sorry. Then dia reply ; Its Ok Nurul.. Baguslah dapat lecturer yg memahami tapi kesudahannyea..aku yang bosing (bosan + boring ) tinggal sengsorang.....adoooiiii laaa..



p/s : jom siapkan assignment ...huhu ( kata sueda pada dirinya sendiri )..<3

Khamis, Ogos 13, 2009

Dot for today : Kebimbangan sueda

Dunia dan Malaysia semakin membimbangkan. Semakin hari, kes H1N1 semakin meningkat. Nak pergi ke mana2 pun dah takut ni..huhu. Apa-apa pun hidup mesti diteruskan juga, takkan nak terperuk kat rumah jek. Semester ini aku sangat sibuk, sampai tak ada masa nak update blog ni. Kadang2 bukak jugak, tengok2 jek..huhu. Semester ni, kelas tak ada lah banyak sangat. ada 6 subject je. 3 yang core, 3 lagi elective. Tapi yang core tu sume macam sengal jek, dah la di ajar 1 lecturer jea. Kadang-kadang sungguh pening belajar macam ni, tapi memandangkan hanya dia seorang yang layak dan berkemampuan mengajar kami dengan baik, aku redha saja. Subject semester ni sebenarnya semuanya menarik termasuklah yang elective. Subject yang paling membimbangkan akal dan membuat aku x leh tido malam of course la Virology. Dah la dengan keadaan sekarang yang di landa virus, aku pulak ambil subjek Virology, tak ke menarik tu?..masak..masak...........

P/s: yang paling membimbangkan : semester ni sueda jadi semakin pemalas..........huuuuuuuuuuuu

Ahad, Julai 19, 2009

DOT for Nasheed : Forgive me when I whine

video



God Forgive Me When I Whine

Today, upon a bus,
I saw a girl with golden hair.
and wished I was as fair.
When suddenly she rose to leave,
I saw her hobble down the aisle.
She had one leg and wore a crutch.
But as she passed, she gave a smile.

Oh, God, forgive me when I whine.
I have 2 legs, the world is mine.

I stopped to buy some candy.
The lad who sold it had such charm.
I talked with him, he seemed so glad.
If I were late, it'd do no harm.
And as I left, he said to me,
"I thank you, you've been so kind.
It's nice to talk with folks like you.
You see," he said, "I'm blind."

Oh, God, forgive me when I whine.
I have 2 eyes, the world is mine.

Later while walking down the street,
I saw a child with eyes of blue.
He stood and watched the others play.
He did not know what to do.
I stopped a moment and then I said,
"Why don't you join the others, dear?"
He looked ahead without a word.
And then I knew, he couldn't hear.

Oh, God, forgive me when I whine.
I have 2 ears, the world is mine.

With feet to take me where I'd go.
With eyes to see the sunset's glow.

With ears to hear what I'd know.

Oh, God, forgive me when I whine.

I've been blessed indeed, the world is mine.

p/s: i like this video very much, sangat menginsafkan. Kadang-kadang kita lupa untuk bersyukur, apa yang kita tahu cumalah merungut dan bersungut, padahal apa yang kita ada sudah lebih daripada cukup.........renung2 kan dan selamat beramal...(^^)

Khamis, Julai 16, 2009

Dot for today : BUY NOTHING DAY


Hari ini 16 July , ialah hari "Buy Nothing Day". Tapi hari ni cuma disambut 4 tahun saje tau, iaitu dari tahun 2008 hinggalah tahun 2012. Agak menarik sebab, hari ni sepatutnya kita tak beli apa-apa...hahahhah..sanggupkah anda?...boleh ke?...mesti boleh punya...sehari jek..huhu. Objektif utama hari ini, bukanlah untuk menyelesaikan mana2 masalah pembelian terlampau tetapi sekadar untuk memberi kesedaran kepada pembeli. Dengan harapan , 364 hari yang seterusnya akan dilalui oleh setiap pembeli dengan membeli barang dengan lebih berhemah...ye la fikir dulu sebelum beli.

So, jom semua kita lancarkan hari tanpa pembelian..24 jam tanpa beli apa-apa..saya cabar anda semua. Lawan segala perasaan untuk berbelanja hari ni...sedarlah kadang-kadang kita membeli barang tanpa berfikir dan rupa-rupanya barang yang dibeli tidak diperlukan pun, cuma lah kehendak semata-mata. Dari itu, setiap kali sebelum membeli barang, fikirlah dan bertanya lah kepada diri sendiri..Kenapa???..kenapa anda perlu beli barang ini??.Ada banyak cara untuk berjimat sebenarnya.....(^^)


p/s: Hari ni saya masak, tak beli...hehheheh..(naasi minyak lagi)


Sabtu, Julai 11, 2009

Dot for today: Nak balik Bangi la....


Bosan betul dok kat umah sensorang ni....jom...jom kita balik Bangi la. Lalalalallalalala. Nak bawak apa yea.....

p/s: Harap2 x ramai org dalam komuter.

Khamis, Julai 09, 2009

Dot for today : LIFE IS BEAUTIFUL


People says life is beautiful...people says life is full with unexpected things...and I'm one of the people who admit it " yes its right". These 2 months I realize that I couldn't control people around me , and I have no right to do that. I even cant control my own life..weird huh??...since I use to think I can. But life is life, just go with flow and I'll be OK. Hopefully.............(~~). For the beautiful life I go through is quite unbearable now, I pray to God to give strength and patience.

p/s: people says true friends are hard to find, I hope I'm not too late to realize who is my true friends.............

Rabu, Julai 08, 2009

Dot Happy : I'M BACK


wahhhhhhhhhhhh...leganya kembali ke PJ.....(^^)

Khamis, Mei 28, 2009

DOT for today : BUBBYE SEMUA


-jelingan manja untuk semua-



Wahhahhahha....sueda dah nak gi Maliujia ni (Melaka)...bubbye sume. Tak tahu la kat sana ada internet ke tak, coz sueda tumpang umah nenek kepada sorang kawan. Sebulan sekejap jek. Doakan sueda dapat menyudahkan praktikal dengan jayanye yeppp....pantun untuk korang

tuai padi antara masak
esok jangan layu-layuan
intai sueda antara nampak
esok jangan rindu-rinduan


hehehhehehe ..................BUBBYE(^^)

DOT award: Kak Juko memaksa sueda mengambil award di blognyer...huhu


Regarding the title , to kak Juko..jangan mara yea..nanti kena jual..hahahahahahahahha. Anyway award ni memang cute macam kak juko bila senyum kat enche Hubby. Okei la, sueda jawab tags nyer pulak yeaa:

1.Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.
* dah...(^^) - tak susah pon..

2.Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
* namanyer jukogyu..opss Mrs Jukogyu. Tapi saya suka panggil dia Kak Juko saje.. Dia tidak berada di Mesia, dn saya dapat rasakan disgt rindukan Mesia...huhu..betul tak???

3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

ada ke..Kak Juko tu nak tules pasal mak sedara dia...huhu.. Boleh ke kak????
haaa???...Cik Iva kat tak boleh?...okei la sueda tules la apa yg patut...huhu

1) sueda menulis menggunakan tangan kanan (tidak kidal seperti kak Juko)
2) saye suke warna hijau (tidak seperti kak juko yang suka warna warni)
3) suke baca buku...semua buku..(macam dah pernah tules la...)
4) kak juko suka tgk pompuan santek, tapi saya suka tengok bunga santek.....bunga-bunga matahari harum mekar di taman sari, warna jingga...ehhh ternyanyi pulaks
5) saya seowang yang penyabar , tak macam kak juko yang suka emo x tentu pasal........hahhhahaha..jangan maraa yea kak
6) saya baru tahu hari ni, rupa2nye kak Juko dan Sueda sangat berbeza..mungkin sbb dia dah berkahwin tapi sueda belum (erkkk....ada sangkut paut ker)
7) Saya pun dah tak tahu nak tules apa, tapi saya rasa sungguh pening ni, memikirkan baju yang belum di kemas tetapi masih ada masa layan tag ini...huu
8) No 8 ialah no kegemaran saya
9) Saya mengjawab tag sambil makan sarapan...sorang2 ...shedih
10) Saya rasa saya tidak mengjawab tag ni dengan sebaeknyer...so jangan tiru aksi ini..salah di sisi undang2 blogger sedunia taooo...huhu


4.Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog
* owang yg chumel itu adelah….
alamak....baju tak jemur lagi...japs..sueda pikio dulu

5.Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan :
* sudi la amik award n tag nie……jangan wat xnampak .( saya tiru jek kak Juko tulis apa, saya percaya, dia pon tiru owang laen


yeaaaa...dah habes. Beshhhhhh...(^^) jemur baju...lallalalallalallala

DOT story : CERITA SADIS

Mungkin ada yang dah baca cerita ni, tapi sueda baru jek terbaca. Kelakar tapi sedih jugaks...huhu

ISTERI TERSAYANG


Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil keputusan untuk menghantar e-mail kepada isterinya.
Malangnya, dia telah tersalah taip alamat e-mail isterinya dan tanpa mengetahui kesilapan itu, dia pun terus menghantar e-mail tersebut. Di sebuah rumah di Kedah pula, seorang janda baru sampai ke rumahnya selepas pulang daripada majlis pengebumian suaminya. Janda tersebut mengambil keputusan untuk menyemak e-mailnya untuk melihat sekiranya terdapat mesej daripada saudara-mara dan teman-temannya. Selepas membaca e-mail pertama itu si janda tersebut pun pengsan.
Anak lelaki janda tersebut pun bergegas ke bilik ibunya dan mendapati ibunya terlentang di lantai dan dia pun membaca mesej di dalam skrin komputer:
To : Isteri kesayanganku
Date : 1 May 2009
Subject : Abang telah selamat sampai
Abang tahu Sayang pasti akan terkejut dengan kehadiran mesej ini. Mereka telah menyediakan komputer di sini pada ketika ini dan kita boleh menghantar e-mail kepada sesiapa sahaja terutama insan kesayangan kita.
Abang telah selamat sampai dan telah menginap dengan aman di sini. Abang lihat semuanya telah di sediakan di sini untuk kedatanganmu pada hari esok.Semoga berjumpa denganmu nanti, Sayang. Abang harap perjalananmu ke sini nanti lebih bermakna seperti apa yang telah Abang lalui ketika ini.


Dot p/s: Kalau sueda pon, mesti dah pengsan...huhu

DOT for this month : MY 24th BIRTHDAY


Tanggal 20 May yang lalu ialah hari laher sueda yang ke 104...ehh shilap..24 tahun. Muda ke? Tua ke?..(soalan yang masih menghantui sueda saat ini). Malah anak2 saudara sueda yang tersayang telah membuat propaganda meletakkan "HAPPY BIRTHDAY MOKSU" untuk membuatkan sueda terasa lebih tua..menyampah. Tapi cute jugaks. Huhu ....biasa diorang panggil sueda, sue jer. Teringat seorang staff kat Hospital Seberang Jaya dulu, Pak cik Osman. Dia suka panggil sueda Maksu. Maksu ke , Moksu ke , sue ke. sueda ke, Hidayah ke...yang penting itu semua orang yang sama iaitu aku yang sudah hampir berusia hampir separuh abad.

Kek yang tak kurang jelitanye ini ialah Blueberry Cheesecake, oleh kerana Dungun tak ada Secret Recipe, so cake ini dibeli di Hotel Seri Molek, UiTM Dungun Terengganu (cantik hotelnyer). Shedap giler...oppps Shedap sungguh (kakak sueda dah marah, sueda suka tambah 'giler' kat belakang ayat...sori yea kak..huhu).

Kenangan-kenangan waktu berpraktikal di Penang dulu mula menerjah minda sebab aku akan pergi berpraktikal lagi, tapi kali ni kat Melaka pulak. Sueda harap semua akan OK saja. Yang peliknya aku sikit pun tak berdebar2...huhu. Mungkin sebab dah terbiasa. Baju dah dikemas tapi tak siap2, sebab tak tahu nak bawa apa untuk sebulan. Nak bawa apa yea?...

baju kurung = 10 pasang
tudung = belum decide
blouse = 3 helai
T-shirt =4 helai
jean = 1 helai
suar hitam = 1 helai
suar track = 3 helai
towel and kain batik

hmmmmmmmmmm...apa lagi yea...aduss otak tak dpt berfikir.

Petang ni naek bas dari Pudu ke Melaka. Kawan sueda akan jemput disana...(^^)

DOT p/s: Dulu masa sekolah kat MRSM qber, sueda suka kat sorang budak Melaka. Tapi nampaknyer tak ada jodoh..huhu. So, tak dapat kawen ngan orang Melaka, praktikal kat Melaka pun jadi lah....hehhehehe (^^)

Ahad, Mei 17, 2009

DOT lagu: ABANG TUKANG BAKSO

lagu ini sungguh chumel..silalah dengar..(^^)


ABANG TUKANG BAKSO

Abang tukang bakso
Mari mari sini
Aku mau beli

Abang tukang bakso
Cepatlah kemari
sudah tak tahan lagi

Satu mangkuk saja
dua ratus perak
yang banyak baksonya

Tidak pake saos
Tidak pake sambel
Juga tidak pake kol

Bakso bulat
seperti bola pingpong
kalo lewat
membikin perut kosong

Jadi anak
jangan kau suka bohong
Kalo bohong
digigit kambing ompong
(ulangan kedua: digigit nenek gondrong)

sila klik untuk download

DOT award : Sungguh cute lagi chumel..(^^)

wahhhhhh...penatnyer...baru balik dari melaka...pegi wedding kawanku Sheda...dekat2 nama macam sueda, selalu jek ada orang tershilap dan tershashul...huhu

Balik2 dapat plaks awards yang chumel lagi cute dari kak Juko tershayang ....bestnyer. Tak tahan nak amek..sebab chumel sgt. Macam lagu Bakso gitu (kalau korang pernah dengar la )


apapun , ucapan terima kaseh buat kak Juko, Miss Iva dan orang yang buat award ni....
joms jawab tags nyer :


Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
~ owhh..saya seorang perempuan . Kalau tak percaya no KP saya 850520115276...6 kat belakang. No genap tuh...so memang la perempuan..huuhuh..(kak Juko betul ke pompuan...huahuahuahu)

2. Copy badge sebagai award anda
~ yer...copy...copy...karbon kopie....huuuuuuuuuuuuu

3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
~ kenapa yeppp...tapi I memang suka jadi pompuan.
1) Sebab pompuan boleh dipanggil cantik, jelita, gorgeous, chumel, anggun, indah, menawan, gediks dan seangkatan dengannyer...silalah pikio sendiri...huhuu
2) Sebab boleh pregnant gitu...lelaki mana boleh. ehh..boleh2..ada sorang dolu2 orang putih...tapi cam sengal jek dia tuh..sebab dia pompuan, tukar jadi lelaki...wekkkk..x bersyukur.
3) Sebab saya bleh pakai make-up tanpa di marahi serta dikutuk sesiapa. (sueda pakai make-up kerrr...huhuhu..baru belajar pakai eye-liner neh..)
4) Sebab boleh pakai high heel....dan nampak sungguh anggun.
5) Sebab tak perlu bayar biler kuar ngan kawan lelakis..hehheh
6) Sebab ada selalu dapat masuk dulu dalam lif, dibukakkan pintu kete dan seantero dengannyer....ladies first la katakan..hehhhe
7) dan sebab terakhir ialah...PEREMPUAN SENANG MASUK SYURGA..huhu..(tapi masuk neraka pon senang jugakss...muhasabah diri japppsss..)

4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda
~ huaaaa nak bagi shape yeppp????
actually sueda tak ada la ramai sgt kawans kat blog neh..so bagi la kat kamooo semua yerrr. namely"
- Miss Lolly yang cute mute
- Miss Didie , adikku cayangs
- Miss Intan yang chumel...
- Miss Suhaimina yang sunggul jelita
dan semua yang bergelar pompuan

SELAMAT HARI WANITA....huaaaaaaaaaaaaaaaa...macam lambat lagik,,dah wish kerr..

Khamis, Mei 14, 2009

DOT for today : SUEDA MENJADI MODEL TIFFANY & CO


huaaaaaaaaaaaaaaaaaa...akhernyer cita2 untuk menjadi seorang model berkaliber tercapai jugaksss....wajah sueda terpampang dengan besharnyer nehh...(jangan jeles)...muahahahaha.. Tiffany & Co memang dah lama nak amek sueda jadi model diorang neh..sejak sueda berusia 14 tahun lagisss...tapi sueda gtau diorang, sueda cuma bleh jadi model bila usia sueda cukup 24 tahun. So tunggu punya tunggu, seploh tahun pun berlalu, barulah sueda leh sain contract ngan diorang..Bayarannyer??? Perggghhhhhh....lu pikr la sendiri (^^)

DOT: Huaaaaaaa....dah mula merengs sebab nak balik kampung...yaeayyyy...nak balik...

DOT award : From Kak Juko from Miss Iva




My second award neh. Telah mendapatnye daripada kak Juko yang chumel dan baek. Al konon alkisahnyer, dia telah mendapat award ini daripada Miss Iva lalu memilih patik, pacal yang hina ini sebagai penerima award yang seterusnya......Apa apa pun tq very much beribu2 limau mandarin to both of you...(^^)



1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda..

~ Sueda dah copy...(^^) ------->>>>>>> best jugaks rupenyer copy mengopy ni..huuhuh..rasa cam mesen potostet plaks

2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini..

~ Mmmmmm...sueda musykill la nak cakap pasal sape yepp..miss iva ke , kak juko ni?????...
anggap je lah untuk kedua2 nyer yeppp...

1) Chumel
2) jelita
3) Gorgeous (betul ke ejaan ni ntah)
4) Menarik tertarik
5) Memberansangkan
hmmmm....shebenarnyer sume kata2 indah ini ditujukan untuk blog anda berdua...bukannyer diri snediri...muahahahahhahhah

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya..

~ fakta menariksss??? wahhh cam artis plaks...(I belum jadik lagi, tahun depan kot..huhuhuh)
1 - Saya suka membaca.....saya baca sume benda yang boleh dibaca termasuk la ketas pembalut nashi lemaksss......(^^)
2- Saya takut cicak dan segala benda yang ala2 cicaks...euuuuu geliisss...
3- Saya bercita2 menjadi penulis dan saintis terkenal....huhu.(akan tercapai kah: SEBAB SAYA SUNGGUH MALAS)
4- Saya rindu TERENGGANU!!!!!!!!!
5- Saya shangat degil atau dalam bahasa omputihnyer dipanggil stubborn
6- Saya suka eskrim Vanilla
7- poem pertama yang saya tulis adalah ketika berusia 9 tahun
8- Buku cerita english pertama yang sy baca ialah " the blue lagoon" : sangat suka cerita tershebut.
9- saya dah penat.....
10 - saya seorang yang kadang2 sungguh tabah..kadang22 sungguh sensitip...kadang2 sungguh mengjengkelkan..( macam bipolar pulaks ...huhuhu)


4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka..


rupe2nyer saya perlu memilih penerima seterusnyer...huhuhu...

saya rasa semua orang puns layaks menerima awards ini...so bleh x klu saya nak bagi kat sume yang melawat kat blog ni???..bleh x kak juko...bleh la kan????........diam tanda setuju...hheheheh





Selasa, Mei 12, 2009

DOT award: From Uncle Dot

Ini first time dapat award, dari minggu lepas lagi. Tapi sibuk sangat, lupa nak amek. Sekarang exam dah habis = BAHAGIA. Apa-apa pun thank u beribu2 lemon untuk pakcik Dot yang namanyer ala ala nama blog aku ni...huhu...

Ahad, Mei 10, 2009

DOT unhappy + happy: Happy Mother's Day

I miss her every day..but today, its even more. Really..really hope that she is here,but I know it will never happen. So Mak, Happy Mother's Day, thank you for everything.

Dot: I'm wearing her favourite ring..(^^)

Khamis, Mei 07, 2009

DOT for today: sueda dah sehat...bestnyer

Sueda dah sehat...sukenyer. Bleh baca buku dengan tenang nampaknya, huahuahuhuaa...masalahnya baca ke???...hahahahha. Nota tiba-tiba bertambah banyak, tak tahu nak baca yang mana...adooii la. Berusahalah wahai Sueda. Usaha tangga kejayaan. Bermadah helah pulak malam2 ni...hehhe. Tadi pergi baca Yassin kat masjid,biasa la hari Khamis. Membacanya dan sedekah untuk Ibu, nenek, kakak dan mak long yang sudah tiada. 4 orang wanita yang aku sayangi, ini je la yang aku mampu buat untuk mereka setakat ini. Usai Solat Isyak ,tiba-tiba hari ada nasi talam..huaaaaaaaaa...so makan la nasi talam dulu. Bestnyer. Yang lagi bestnyer semua orang makan satu talam 4 orang, tapi sueda makan 2 orang satu talam...huhuhu..(^^) Tak sesuwaiii..

Rabu, Mei 06, 2009

DOT unhappy : An apple a day keeps the doctor away

Apple + yogurt = sedap (^^)


Pada ketika entri ini ditulis, gambarajah diatas sudah pun habis dimakan...huhu. Oleh kerana demam yang melanda ini, sueda dengan sedaya upaya sedang menghalang diri, daripada mendapat selsema, so makan lah buah, yogurt dan vitamin C banyak-banyak...(^^). Semoga saya akan sihat dan ceria kembali sebelum mengambil paper Creative therapy hari Jumaat nanti..Jia You..Jia you (^^)

Dot: Cuba menggembirakan diri yang tak gembira ni...huuhu

Selasa, Mei 05, 2009

DOT unhappy : wo bu shufu (saya tak sehat)

zuijin tianqi hen re. Wo hen toutong...waaaaaaaaaaahhhh wo bu xihuan qu yaofang kan yisheng..
chi panadol jiu keyi le...
(cuaca sungguh panas akhir2 ini. Sueda sakit kepala....waaaaaaaaaaaahhhhh sueda tak suka pg klinik jumpa doktor. makan panadol cukup lah..)


P/s: Doctor????....allergic nyer mendengar perkataan ini....(~~)

Ahad, Mei 03, 2009

DOT for today : Menghadiri majlis sambut menantu

Pernahkah sesiapa menghadiri kenduri kahwin mahupun sambut menantu tanpa mengetahui nama pengantin2 yang terlibat??????.....maka inilah yang kami buat pada hari yang berbahagia ini...huahuhahuaa. Gambar diatas ialah pengantinnya. Actually majlis ini kat rumah nenek si pengatin lelaki...sangat dekat dengan rumah sueda. Yang mengjemputnyer of course bukan pengantin, bukan mak pengantin, bukan nenek dia mahupun atuk dia. Hahahhaha...cousin dia yang jemput..huhu. Cousin dia ni bernama Tariq adalah junior sueda waktu diploma dolu2...apa apa pun SELAMAT PENGANTIN BARU. Gambar diatas ni pon, Tariq yang ambilkan...segan la nak ambil sendiri...hehehe..(^^)



Ini Kak Long pengantin, sedap suara dia mcm Ella gitu. Biasa la majlis kawen kan ada kala OKE.
Haaaa...ini lah Tariq (sebelah kanan), dengan adik dia yang chumel, tingkatan lima..sungguh peramah..

Inilah dia kawan kepada sepupu pengantin, Si Didie....

Ini kawan kepada kawan kepada sepupu pengantin, Si Noria...hehehe (air sirap tuh)
Biasa la ....mesti la ada gambar aku ngan adik si Tariq...

Sabtu, Mei 02, 2009

DOT Suka suki : sueda menjawab soalan Rap..

Pertamanya nak mintak mahap kat Rap, sebab tersalah jawab kat komen dia....muahahhahahhaha...nasib baek bukan sueda jek yang salah jawab...huhu

okei ini soklannyer...ada 20 semuanya (dah di copy paste)

1 - nama yang dingini kalau diberi peluang untuk menukarkanya?

saya suka nama saya...x ingin tukar.
NURUL HIDAYAH ...kan chumel nama tue..huhu

2 - adakah kamu single?

yea...sy seorg yg single mingle trouble...muahahhaa

3 - kesenangan diri kamu apabila .......?

erkkk...sy tidak paham soklan ini

4 - orang kesayangan kamu?

Ayah saya..of course.

5 - siapakah kawan karibmu dan kenapa kamu senang bersamanya?

Hidayah..kami mempunyai nama yang same...chumel kan. Sbb tu sy suka nama saya...hehhe

6 - warna kegemaran kamu dan kenapa?

saya suka warna hijau, oren dan coklat.
hijau- sbb sy berharap dunia menjadi hijau selama2nya
oren-sebab ia memberi semgt kpd sy
coklat-warna bumi yang sebenar

mengikut ilmu kaunseling, warna saya memang hijau dan oren iaitu seorang yang investigatif..

impian sueda: ada rumah sendiri dan tanam pokok disekeliling rumah, of course berdaun hijau dan hanya bunga berwarna oren sahaja....(semoga tercapai)

7 - filem terakhir kamu tonton?
Coming soon......huhhh..x takut lansung

8 - hero a.k.a watak kegemaran kamu dan kenapa?
saya suka zed zaidi....watak kegemaran tak ada lerrrr...sbb dia nampak polos.

9 - heroin kegemaran kamu dan kenapa?
elly mazlein kot....huhu. Sbb dia berlakon besh..

10 - muzik kegemaran kamu dan mengapa?
saya suka oldies dan lagu2 slow...tak tahu kenapa..memang mcm tu...huhu

tambah satu lagi: saya suke sume lagu yg Tomok nyanyi...muahaha
11 - pendapat kamu tentang saya?
saya belum jumpa kamu...so susah la nak komen. Nampaknyer seorg yang baik (betul ke???)

12 - apakah sifat yang membuatkan dirimu senang?
sifat ...sifat.....sifat apa yea....memahami kot..(^^)

13 - sifat yang dibenci olehmu?
tidak setia...dan tidak dapat berjuang untuk apa mereka suka. Sungguh kasihan..

14 - angaran umur untuk kamu berkahwin?
tak pasti ler....ingat nak kahwin tahun depan..tapi x ada calon..muahahahhaahah

15 - adakah kamu pernah kecewa bercinta?
saya tidak bercinta..skandal ada la. Owh ia sungguh menyakitkan...

16 - cinta pertama pada umur?
umur 16 tahun...tingkatan 4..huhu

17 - cinta sekarang?
nil........

18 - pendapat kamu tentang wang?
wang itu penting tapi tidaklah sepenting kebahagiaan. Secara rasional , wang sangat penting jugak, kalau tidak tak perlu la saya belajar tinggi2 untuk dapat kerja yang baik. tapi saya tak akan ambil rasuah...muahahahha

19 - henphone yang kamu gunakan?
sony ericcson z550i....erk perlu ke soklan ni.
kenapa? rap nak hadiahkan sueda hp ke?
mesti Tok Bomoh bagi kan?...hahahhahahhahahahhaha

20 - jika kamu seorang artis terkenal?
saya tidak pernah membayangkan menjadi artis terkenal..tapi saya nak kawen ngan Tomok....muahahahahahahahah
Saya ingin jadi penulis terkenal bukan artis terkenal...hehhe(^^)

itulah saje ....
Untuk Rap: Adakah anda berpuash hati????

DOT happy : Huaaaaaaaaaaa...TOMOK menang...!!



Yeaaaa....Tomok menang..huhu. Tak sangka betul , sebagai seorang yang sangat anti pada Tomok sejak zaman sekolah menengah lagi, aku sekrg dah jadi peminat setia dia. Wahhhh...hampir menangis semalam sebab Tomok menang. Seronoknye. Siap buat tarian ombak lagi with Noria and Ayu (chumelnyer housemates aku)...Aku suka dia sebab kagum dengan niat suci dia untuk melakukan perubahan dalam hidup dia..memang patut dipuji. Bukan itu saja , dia bersungguh-sungguh membuktikan yang dia mampu. Syabas untuk Tomok. Tapi kan, sueda harap sangat Tomok akan tukar nama lepas ni jadi Indra ke, Shah ke...mesti lagi chumel. Macam mature sket gitu. ..huhu. Tomok besh...(^^)


P/s: wahhh..petang ni nak chatting ngan Tomok la kat Guamuzik...yeaaaaaaaaaaa.....

Jumaat, Mei 01, 2009

DOT lucky: I won a CD from red.fm..!!!!!!

wahhhh....lucky me. Hehhe.. Dah la first time dengar Red.fm..tiba-tiba menang CD pulak. Hahahhaah...memang rezeki nih. Masa dia call tu, nak ckp thank you kat DJ tu pun, aku tak tahu nama dia..hhaha Keshian. Anyway thank you very much Red.fm. First time , suara aku berkumandang kat radio..huhu( x sedap rupanya suara aku)..Lepash ni, nak jadi pendengar setia red.fm la...(^^) Yang penting CD tu ada lagu2 aku suka, Kelly clarkson, Rihanna, Jason mraz n lain2....huhu


DOT for today : Notes, Lemon tea nipis, mp3 dan pen merah.......


Notes, Lemon tea nipis, mp3 dan pen merah.......featuring my handphone yg dah buruk. Itu lah benda-benda yang sueda perlu untuk study ...hehhehe. Esok ada paper Health Promotion..huhu. Takutnyer........ Tak sabar nak habes semua nie...

Rabu, April 29, 2009

DOT for today : BORING + BOSAN

Boring dan bosan...tak tahu kenapa, hari ni semua orang tak pedulikan aku..Sibukkah mereka?..Dimanakah janji-janjinya?...hushhhhhh..Bosannnnnnnnnyer. Tadi aku pergi library PJ lagi...kononnya nak study. Lepas zudhur aku dah terpacak kat sana..about 5 minutes from my house. Seperti biasa, perkara pertama aku buat mestilah baca paper. Virus Swine Flu pun agak membimbangkan ni, dah sampai tahap 4 pun. Menakutkan betul setiap kali ada virus macam ni, ye lah ramainya orang yang akan terkorban, ekonomi pun boleh terjejas. Tetapi hikmah yang paling jelas lagi bersuluh, tentulah supaya orang yang masih makan haiwan tersebut, silalah berhenti..huhu..dah memang ada macam-macam kuman, virus dan parasit pun. Nampaknya tertonjollah kebenaran Islam, mengharamkan haiwan ini awal-awal lagi. Islam itu kan sempurna segala-galanya..bersyukur pada Tuhan, aku dilahirkan Islam.

Usai membaca paper, aku bantai baca Dewan Budaya , Dewan Masyarakat dan Reader's Digest. Suka hati aku jek..bukannye study. hahahahah. Yang paling besh tu, bleh pulak makan gula-gula, tapi berdebar-debar jugak, sebab minggu lepas dah kena sound ngan pak guard tu...huhu. Alah..aku bukannya makan nasi lemak, makan gula-gula je. Pakcik tu kalau nampak je aku masuk mesti jeling-jeling punya..macam ada hutang pulak..(haha..nak marah pulak, padahal aku yang salah).

seperti yang dijangkakan, aku tak study pon. Dok situ tulis sajak. Tiba-tiba idea datang la katakan. Satu dah di post ke esastera, satu lagi maybe hantar mana-mana majalah kot, tengoklah dulu macam mana. Mood aku pun bukannya ok sangat ni...hehehh


(gambar terbaru aku wif Bobby)


Penat duduk kat library, aku pun balik je lah... Tu je lah citernyer. Cerita sueda yang bosan..dot.

Dot Dot Dot si Sueda

Minnie Mouse wearing her polka dots dress...


Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku x bleh tido. ahhahahahhaha..entah la kenapa. Kenapa yepp? Dot dot apakah yang merasukku..? Cuba teka?..huhu. Oleh kerana itu, aku telah menukar semuanya menjadi polka dots yang chumel lagi bulat. Semoga suatu hari nanti, aku menjadi seperti polka dots yang chumel tapi tak bulat sangat....kalau naek 5 kilo lagi ok la kot..........huahuahuahua...adakah sesiapa mempunyai tips supaya aku bleh menjadi bulat (sedikit)....Im so skinny ler..uhhhuuu.. Keshian sueda....


Dots: Dot dot dot .......................................................................(dot)

Selasa, April 28, 2009

JUST ENJOY THE SHOW

Hidup ini bagaikan satu persembahan...dan aku sebagai makhluknya tidak pernah berasa penat melihat pelbagai keletah manusia. Walaupun ada pelbagai benda di dunia ini yang aku tak faham, aku cuba memahaminya dengan cara sendiri. Pejam celik..pejam celik bulan depan aku bakal berusia 24 tahun. Wahhhhh....hampir suku abad tu. Aku mula menghitung apakah pencapaian yang telah aku buat sepanjang usia yang lepas ini, barulah aku sedar = tak ada apa-apa yang membanggakan pun. Menakutkan....

Sekarang aku sibuk suka lagu Lenka yang bertajuk The Show. Best lagunya....

The Show

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

Slow it down, make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause its to much, yeah its a lot
To be something I'm not

I'm a fool, out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

The sun is hot in the sky
Just like a giant spot light
The people follow the signs
And synchronize in time

It's a joke, nobody knows
they've got a ticket to the
show.

Yeah, I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

Just enjoy the show
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

Just enjoy the show

dum de dum, da dum de dum

and just enjoy the show

da dum de dum, da dum de dum

and just enjoy the show

I want my money back (3x)

Just enjoy the show

I want my money back(x3)

Just enjoy the show





p/s:hidup ini bagaikan satu persembahan.....aku mahu jadi pelakon yang baik, so that I can enjoy the show....(^^)

Jumaat, April 24, 2009

SAAT BAHAGIA DATANG SEKEJAP SAJA

Apa saja yang indah, pastinya tidak akan berkekalan. Semester yang indah ini (indah ke?) akan berakhir...baguslah..hahhahhahahaah (gelak keji). Tapi kena la lalui final exam dulu.........huuuuuu..x suka..x suka. Dah lah ada 7 subjek = banyaknyer. Nasib baik, Mandarin tak ada final semester ni...

Inilah yang aku amek sem ni:

Research Method
Health Promotion and Education
Creative Therapy
Genetic
Lab Techniques
Counseling
Lab Management
Mandarin


p/s ; Semoga semuanye berlalu dengan cepat............(huuuuuuuuuhhhh)

Isnin, April 13, 2009

ZAI DENGJIALOU...(di Terengganu)

Waaaaahhhhhh....x de perasaan sehebat berada di tanah bumi aku dilahirkan ni. Seronoknya boleh duduk bertenang di sini. Menghirup udara bersih dan melupakan segala masalah aku...huhu. Aku mahu selamanya disini..........(^^)


p/s: Tapi aku balik 2 hari jek...

Ahad, April 12, 2009

AKU MAHU PULANG

Tajuk entri ini mengingatkan aku pada sajak yang aku buat 2 bulan lalu..tajuk yang sama dengan makna yang berlainan "AKU MAHU PULANG". Dalam sajak itu, ia membicarakan kesunyian dan kesedihan kehilangan orang yang tersayang tetapi dalam entri ini , aku memang mahu pulang. Dah study week, so kena la balik minta restu ayah kan?...barulah berkat sikit ambil exam nanti. Tapi aku balik pun tak lama, banyak lagi kerja nak habiskan ni. Mungkin 2-3 hari jer. Exam akan mula 20 April, sebulan sebelum hari jadi aku..huhu. Berakhir 10 Mei. Semoga pointer semester ini ada sedikit peningkatan...InsyaAllah. Wahhhhh...baju belum kemas lagi ni, tiket pon belum beli lagi...macam mana ni. Takpe..takpe..tenang2 je...hehhe. Macam selalu...Tadi nak beli tiket maraliner secara online , tapi page under construction plak..sakit hati aku.
p/s: Macam mana kalau x ada tiket yea...takpe balik la rumah abang aku. Kan senang...hehe

Jumaat, April 10, 2009

DINNER 2009 - gemerlapan malam

gaya 60-an...huhu
Ahad minggu lepas, maka berlansung la dinner meltech untuk tahun 2009 dengan tema eastern culture. Seronok jugak tapi my roommate tak pergi pulak. Nasib baik Noya dan Didie pergi. Memang x ramai pun budak kelas aku yang pergi, semua sibuk buat assignment masa tu. Setelah dibilang, hanya 10 orang je yang pergi. Tapi Ok la, cukup satu meja.

seperti tahun lepas jugak, kami sampai lambat. huhuu..macam dah tradisi pulak. Pukul 8.30 baru sampai. VIP pun dah samapai....hahahha..teruk betul kami neh. Biasa arr...senior sem 6 la katakan....hahahhaha.



Didie with one of the performer that night. Sem 2 , kalau tak silap.

Sir Tengku, my lecturer with the Queen of the night. Nama si queen ni Nurul Hidayah, sama macam nama aku, masa dia sebut nama budak ni, aku dah separa perasan dah. satu meja gelak , bila rupa-rupanya Nurul Hidayah Mustafa yg menang, bukannye Nurul Hidayah Mohamad. Hampeh betul.




Our table....


June dengan hadiah cabutan bertuah, malangnyer aku tak bertuah malam tu.




ini Dayana tapi aku pggl dia Diane...comel kan?





MPP kebanggaan fakulti kami, adik Shana...




Inilah style jawa....hahahha..penat tau belit bunga kat kepala.




wahhhh...aku pandai maen gitar rupanyer....



dari sisi atas...



Dengan June..bakal adik ipar..hahahahh




Didie dengan background Sir Tengku menyanyi lagu "lagu kita"....




kak mimie yang cute...(^^)


kami semua.....(^^)






didie dengan Tok Aji Aiman...huhu


my housemate noya perform malam tu...cayalah. Kat belakng Alia, and guitar oleh Aiman dan Napi.










Jam sebelas malam, majlis berakhir juga. Sampai sudah , aku x dapat cabutan bertuah. Sedih rasanyer. Tak de rezeki nampaknyer. Redha je lah sueda....