Rabu, April 29, 2009

DOT for today : BORING + BOSAN

Boring dan bosan...tak tahu kenapa, hari ni semua orang tak pedulikan aku..Sibukkah mereka?..Dimanakah janji-janjinya?...hushhhhhh..Bosannnnnnnnnyer. Tadi aku pergi library PJ lagi...kononnya nak study. Lepas zudhur aku dah terpacak kat sana..about 5 minutes from my house. Seperti biasa, perkara pertama aku buat mestilah baca paper. Virus Swine Flu pun agak membimbangkan ni, dah sampai tahap 4 pun. Menakutkan betul setiap kali ada virus macam ni, ye lah ramainya orang yang akan terkorban, ekonomi pun boleh terjejas. Tetapi hikmah yang paling jelas lagi bersuluh, tentulah supaya orang yang masih makan haiwan tersebut, silalah berhenti..huhu..dah memang ada macam-macam kuman, virus dan parasit pun. Nampaknya tertonjollah kebenaran Islam, mengharamkan haiwan ini awal-awal lagi. Islam itu kan sempurna segala-galanya..bersyukur pada Tuhan, aku dilahirkan Islam.

Usai membaca paper, aku bantai baca Dewan Budaya , Dewan Masyarakat dan Reader's Digest. Suka hati aku jek..bukannye study. hahahahah. Yang paling besh tu, bleh pulak makan gula-gula, tapi berdebar-debar jugak, sebab minggu lepas dah kena sound ngan pak guard tu...huhu. Alah..aku bukannya makan nasi lemak, makan gula-gula je. Pakcik tu kalau nampak je aku masuk mesti jeling-jeling punya..macam ada hutang pulak..(haha..nak marah pulak, padahal aku yang salah).

seperti yang dijangkakan, aku tak study pon. Dok situ tulis sajak. Tiba-tiba idea datang la katakan. Satu dah di post ke esastera, satu lagi maybe hantar mana-mana majalah kot, tengoklah dulu macam mana. Mood aku pun bukannya ok sangat ni...hehehh


(gambar terbaru aku wif Bobby)


Penat duduk kat library, aku pun balik je lah... Tu je lah citernyer. Cerita sueda yang bosan..dot.

2 ulasan:

~JuNnIE~ berkata...

rajinnyer dia...anak sape lew nie..=)

sueda berkata...

rajin???hehhehehe...rajin hape mcm ni...pemalash ni..study x tapi buat benda laen rajin pulak...huhu