Isnin, November 02, 2009

Dot for today : Semangat..semangat

Yahhh....semangat semangat Sueda. Bersemangat untuk update blog dot dot dot nie. Sekarang nie, virus FB telah menyebabkan blog kurang di pandang tapi itu tidak bermakna saye akan meninggalkan kamoo buat selama2 nye whai blog ku shayang. Minggu exam dah masuk second week, 2 paper dah lepas. So, tinggallah 3 paper lagi

Begini senarainya :

Yang dah sudah
1) Virology
2) Ergonomic and Biomechanic

Yang belom lagi :
1) Entrepeneurship
2) Toxin and hazardous waste management
3) Advance Laboratory Technique

Iyaahhh...itulah dia. Tiap2 kali exam..kaki pun gigil, perut pun berterbangan rama-rama ungu ( tak tahu kenapa bila bayangkan rama2 mesti warna ungu..huhu..weirdo).

Petang tadi , selepas kebosanan dan kesedehan dan keterasaan ingin menangis kami iaitu sueda dan housemates telah pergi ke Amcorp Mall, merewang2 dan makan malam. Kami makan kat kedai Atap-Atap, makan ala portugese gitewww....bahagia kejap bila perot penuh..lupa segala masalah japs..kejap je laaa..lepas tu ingat balik, adooii laaa.

Dan seperti biase, sebelom pulang kami singgah di kedai buku book excess kegemaran sueda itew untuk melihat2 buku2 terbaru yang telah sampai. Kali ini, buku yang di beli bertajuk THE FIG EATER by Jody Shields...harap2 best la

" He watches her eating one fig, then two more, grinding the seeds between her teeth, the sound echoing in her head, perhaps the last sound Dora heard before there was the thunder of blood in her ears"


Another one tu pulak, dibeli 2 weeks ago, I love it so much. Its a MPH production, by Lydia Teh. Its a wordy tales that can makes everyone finds English is so fun and exciting. The Eh Poh Nim Character is so alive in my heart..huahuahua. There is other books that she wrote, so I would probably heading to MPH this week to buy the others.


P/s: Elaun praktikal JPA, baru je masuk ....so bleh la beli buku manyak2..yeayyyyyy

4 ulasan:

ikiqzana berkata...

salam sueda.. mekasih singgh d blog akk..

mmg betul tu skrg ni demam org bukak fb.. x berkebun atau ber restoran.. hehehe..

welcome back ye.. dn gud luck 4 ur exam.

sueda berkata...

tq akak..doakan saye lulus with flying colours yepp...sume org sebok ngn FB skang nie..tapi besh jugak , leh jumpa kwn2 lama..hehe

joegrimjow berkata...

elaun blaja da masuk
tandanya kena blanje ku



lalala~

fb ni bnyak manfaat dia
jgn ambik yg buruk sudah

sueda berkata...

Pakcik2 and makcik2 JPA dah pesan masa sign contract ari tu...


" beli buku je tao, jgn banje kawan2 plak..."

so............ngeeeeeee