Rabu, November 11, 2009

Dot for muvie : PISAU CUKUR


sunday yang lepas...sebaik saje habis paper ke 4 exam, sueda n housemates ke OU. Release tensi kununnyea, kami pun tengok la citer PISAU CUKUR. Memang x rugi lah tengok, sbb best giler. Asyik gelak je kami berempat, tapi yang peliknyea kenapa ntah orang2 yang kat dalam panggung hari tu, tak gelak sangat. Pelik bin ajaib tao, so sueda buat je la kesimpulan ini:

1) Diorang tu datang ngan pakwe memasing, so mcm segan la nak gelak kuat2..huhu. Yang lelaki plak control macho..hehe

2) Ada kemungkinan besar, diorang rase terkena kot...hahhaha

Pepepun citer ni memang best, diarahkan oleh Bernard Chauly ..(bukan Bernard Chandran tao..hehe) and script ditules oleh Rafidah 3R tue . Rafidah pun ada berlakon gak dalam citer ni, sebagai penjaga Spa. Script dia memang best, n buat kita teringat-ingat dan seterusnyea menggunakannyea dalam kehidupan seharian..hahhahaha (kami la tu yg sungguh terkesannn)
Oh My Dior...(^^)

OST citer ni ada 2, lagu ERT dinyanyikan oleh Farah Asyikin dan lagu Indahnya oleh Dina.


ERT (Ekonomi Rumah Tangga)

sila click sini untuk lagu



Verse
Perempuan kini harus pandai menjaga diri
Jangan buta berkasih sayang

Sebelum berjanji lihat dulu kuasa membeli
Tak inginkah hidup senang?

Jejaka rayu gadis harapan indah dilukis
Mana dia jaminannya?

Bukan materialis, kita hanya bersikap realis
Ekonomi Rumah Tangga!

Pre-chorus
Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan
Asal terjamin masa depan!

Chorus
ERT ERT
Ini Ekonomi E
ERT ERT
E E E Ekonomi
ERT ERT
Inilah ERT
ERT ERT
ERT zaman kini!

Verse
Janji murah s'kali jangan t'rima tanpa gerenti
Sesal dulu pendapatan

Lelaki pandai menyimpan perempuan pun mesti
Buat dulu persediaan

Wajah kan hilang manis, cinta suami kan terkikis
Memang itu resam dunia

Biar hati terguris, jangan biar diri muflis
Kerna ringgit lebih setia!

Pre-chorus
Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan
Asal terjamin masa depan!





Indahnya oleh Dina

Music: Kieran Kuek
Lyrics: Mode

Verse
Neon bersambutan tanpa ruang bosan makanan terhidang nilai gaji sebulan
Kain dari Paris kasut tak terbeli buatkan diriku mahukan lebih lagi

Verse
Ku gambarkan hidup bagaikan irama yang belum lagi tercipta
Kan kucorakkan melodi yang terhangat memutar dicarta

Chorus
Kini aku rasa indahnya dunia seribu janji di hadapan
Kini aku berlari mengejar impian yang pasti kan ku kecapi walau apa

Verse
Pernah ku bermimpi
Istana berseri
Penghuninya putra raja
Yang ku kasihi

Kan ku corak kisah
Dan ku orak langkah
Untuk jadikan mimpi
Satu realiti

Verse
Ku gambarkan hidup bagaikan irama yang belum lagi tercipta
Kan kucorakkan melodi yang terhangat memutar dicarta

Chorus
Kini aku rasa indahnya dunia seribu janji di hadapan
Kini aku berlari mengejar impian yang pasti kan ku kecapi walau apa

untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang tentatif perjalanan cerita ini sila layari: www.pisaucukur.com.my

2 ulasan:

joegrimjow berkata...

xsempat nak tgok semua ni!

sueda berkata...

kami pun x de la sempat sangat tapi menyempatkan diri..hahahahah..tgh exam nie..ayyo